2010-01-10 17:49:21• hírek • Szatmar.ro

Két érkező, egy távozó a VSK-nál

Válogatott játékosokkal erősítettek a kosarasok, Nemes távozik.

Sajtótájékoztatót tartott a Szatmárnémeti VSK kosárlabda-csapatának a vezetősége vasárnap délután, amelyen bejelentették, hogy két válogatott játékossal sikerült megerősíteni a tavalyi bronzérmes gárda keretét: Cristina Ciocan és a szenegáli Salima Diatta egyaránt Sepsiszentgyörgyről teszi át székhelyét.

Kettejük közül egyértelműen Ciocan a nagyobb név: a szatmári születésű, polivalens játékos pályafutása során idehaza megfordult a Targoviste és a Craiova csapataiban, míg külföldön a spanyol Salamanca, Burgos és Yaya Maria, az izraeli Maccabi Tel-Kabir valamint az amerikai South Carolina együtteseinél. A 28 éves, 181 cm magas Ciocant kétszer, 2004-ben és tavaly is megválasztottak az ország legjobbjának. „Tavaly ilyenkor Claudia Popot igazoltuk le, most pedig, folytatva a sorozatot, egy újabb kiváló kosarast hoztunk Szatmárra. Cristina Ciocan érkezése fontos pillanat a klub töténetében, és reméljük, vele együtt a csapat sikeressége is folytatódik" - mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke.

Ciocan hasonlóan lelkesen nyilatkozta, örül, hogy szülővárosában játszat, elmondása szerint ezt a lépést azóta fontolgatta, hogy a VSK feljutott az élvonalba: „Nemrég volt egy térdműtétem, most gyógyulófélben vagyok, de előreláthatólag a bajnokság kezdetéig felépülök és játszhatok. A VSK-val szeretném megnyerni a Közép -Európa Ligát, a Román-Kupa döntőjébe jutni, és bajnoki finálét játszani a Târgovişte ellen."



Ciocan egyelőre nyárig a VSK-nál folytatja


Ami Salima Diatta leigazolását illeti, ezt a lépést Fógel László klubelnök jelentette be, míg Dan Feleseriu edző megjegyezte, ez a lehetőség őt is meglepte: „Számomra váratlan, de kellemes meglepetés volt a szerződtetése, amely úgy jött össze, hogy korábban Éles Péter képviselte az ügyeit. Ő is nagyon sokat segíthet a csapatnak, és úgy vélem, hasznára is lesz az együttesnek".

A 29 esztendős, 185 centis Diatta Dakarban kezdte pályafutását, majd megfordult Aradon, Kecskeméten, Mozambikben, onnan került a Sepsiszentgyörgyhöz. A rutinos játékos ötszörös szenegáli és egyszeres román bajnoknak mondhatja magát, nyert már Afrika-bajnokságot és világbajnokságon is szerepelt a nyugat-afrikai ország válogatottjával. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy, amint azt Éles Péter menedzser elmondta, nyárig nem a VSK állja a fizetését, az egyesületnek csak szállást, ellátást és Dakarig szóló repülőjegyet kell biztosítania számára. Diatta január 21-én csatlakozik a kerethez.

Ám nem csak érkezőkről, távozóról is beszámolt a VSK vezetősége, hisz Andrea Nemes a nyárig a Gyulafehérvárhoz kerül kölcsönben. A két gárda mellesleg a bajnoki szezon előtt kétszer is megmérkőzik egymással (január 16. és 17.-én) felkészülési mérkőzésen.

A sajtótájékoztatón szó esett a Sportlíceum termének „talajáról" is, Kereskényi bejelentette ugyanis, hogy a nyári szünetben a gumi burkolatot parkettre cserélik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: